Counter strike global offensive

14.10.2015 11:36

princip hry

Jedná se o souboj dvou týmů – protiteroristické jednotky (dále jen CT – z angl. counter‑terrorist) a teroristů (dále jen T – z angl. terrorist).

Hráči na konci každého kola získávají podle osobního a týmového výkonu peníze (za zabití nepřítele, splnění úkolu, ale i za prohru), které využívají k nákupu zbraní a vybavení. Přičemž maximální částka na kontě jednoho hráče je většinou 16 000 $. Zabití spoluhráčů či rukojmích vede k peněžnímu trestu.Tato hra je založena na zkutečnosti a je od 18 let.

CS vznikl jako modifikace hry Half-life od společnosti Valve. Dnes je dostupný v několika plných i neplných verzích. Zatímco verze 1.5 a 1.6 jsou vytvořené na enginu hry Half lifepokračování Counter strike  a Counter strike globall offensive běží na source enginu hry half -life 2. K dispozici je i verze Counter‑Strike: Condition Zero, což je v podstatě vylepšená verze 1.6 rozšířená o hru pro jednoho hráče. V roce 2008 vydala společnost Neox  hru Counter strike online, která je určená primárně pro asijský trh, běží na verzi Condition Zero a využívá systém mikroplateb.

Kontakt

progaming nafialovela 14 666 666 666 neznámí